Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



  Είναι γνωστό σ΄όλους τους Κυπαρισσιώτες ότι ο βιολογικός καθαρισμός, τα τελευταία δύο χρόνια που λειτουργεί, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Τα νερά στις παραλίες βόρεια του κάμπινγκ (οι δύο κολπίσκοι και οι παραλίες Καρτελά και Σανί) είναι συνεχώς βρώμικες από τα λήμματα που εκρέουν απ΄τον αγωγό ανάμεσα στο λιμάνι και τα κάμπινγκ΄. Πέρσι και πρόπερσι σχεδόν κανένας δεν τόλμησε να κολυμπήσει σ΄αυτές τις παραλίες και οι λιγοστοί τουρίστες που προτιμούσαν την πόλη μας γιά τις διακοπές τους έχουν πλέον εκλείψει.
  Όπως ήταν φυσικό το τόσο σημαντικό γιά τον τόπο μας θέμα τέθηκε στην συνάντηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας με τον Δήμαρχο κο Κόλλια στις 23/5/2013.
  Ο κος Δήμαρχος, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Σαμπαζιώτης μας ενημέρωσαν ότι ο βιολογικός ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και μάλιστα είναι υπερσύνχρονος με αρίστη ποιότητα υδάτων. Κάποιοι αφροί που παρατηρούνται στις άνω παραλίες προέρχονται από φυσικά αίτια και ότι κάποια μόλυνση προέρχονται απ΄τα κρουαζιερόπλοια απ΄το Κατάκολο.


  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παραπάνω δηλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι παραλίες μας από φέτος το καλοκαίρι Θα είναι επιτέλους καθαρές. Ωστόσο η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας θα ελέγχει σε καθημερινή βάση την καθαρότητα των υδάτων με επιτόπια παρατήρηση αλλά και με χημικές αναλύσεις. Καλούμε όλους τους πολίτες της Τριφυλίας να επικοινωνούν μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου (με κείμενα αλλά και φωτογραφίες) και μας μεταφέρουν τις δικές τους παρατηρήσεις και διαπιστώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου